Vijesti

Deponija

visibility 213
comment 0

Nema deponije ukoliko se potvrdi povezanost sa izvorima

Iz Opštine Kotor zamolili su građane da, ukoliko primijete traser zelene boje, uzmu uzorak vode i obavijeste odgovorne.

Ukoliko se istraživanjima potvrdi da je Duboki do, vrtača u kojoj Opština Herceg Novi namjerava da izgradi deponiju, povezan sa nekim od izvora morinjskog sliva, ispuniće se primarna pretpostavka za neizdavanje građevinske dozvole.

Izjavio je to Srđan Dragomanović, menadžer opštine Kotor, koji je prisustvovao opitu bojom na ovom mjestu, s ciljem da se utvrdi putanja i brzina podzemnih voda u dijelu zaliva, na granici novske i kotorske opštine.

Specijalizovana firma obavila je nalivanje dva metra kubna vode sa 25 kg Uranina u centralnu bušotinu, dubine 30 metara. Ovo istraživanje urađeno je na insistiranje Opštine Kotor, posebno zbog činjenice što se u dokumentima koji su prethodili izradi tehničke dokumentacije deponije, ističu mogući negativni uticaji na sliv Morinjskih izvora, Lipce i Sopot.

Iz Opštine Kotor zamolili su građane da, ukoliko primijete traser zelene boje, uzmu uzorak vode i obavijeste odgovorne na brojeve telefona 069 307 379, 069 507 708.

Opširnije u prilogu.

Komentariši

Objavljeni komentari predstavljaju privatno mišljenje autora komentara i nisu stavovi redakcije portala Kotor TV. Zabranjen je govor mržnje, vrijeđanje po nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj, polnoj ili bilo kojoj drugoj osnovni, kao i prijetnje, uvrijede i psovanje. Komentari takvog sadržaja neće biti objavljeni, a mogu biti proslijeđeni nadležnim službama.

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *