Sport

Veliki broj grešaka

visibility 281
comment 0

Bokelju izmakla pobjeda protiv Budućnosti u Podgorici

Budućnost sa igračem manje, bez isključenog golmana Agovića, izborila remi (2:2) minut prije kraja.

Izvor: Vijesti.me

Ležerna, s vremena na vrijeme glavom odsutna Budućnost osvojila je bod, hitri Bokelj izgubio dva – epilog je haotičnog duela pod Goricom u kome Kotorani nisu do kraja valorizovali veliki broj, teniskim žargonom rečeno, ‘neiznuđenih grešaka’ domaćeg tima.

– Zadovoljni smo bodom, ali kako se meč odvijao, mogla su da nam pripadnu sva tri – nije bio neskroman trener gostiju Slobodan Drašković, dok njegov kolega sa plave klupe Dragan Radojičić nije znao otkud potiče povremena pogubljenost igrača koje vodi.

– Koliko god remi izgledao malo, nama predstavlja mnogo, jer kada se napravi ovoliki broj gluposti obično slijedi teža kazna.

Do poluvremena, ‘plavi’ su bili bolji rival, a gol prednosti, svoj osmi u sezoni, donio im je u 33. minutu Admir Adrović, koji je izbjegao ofsajd i iskoristio divan dubinski pas Brazilca Flavija. Drugi strijelac šampionata je u sudijskom dodatku omogućio Raičeviću da se nađe ‘oči u oči’ sa gostujućim golmanom Mijatovićem – duel je pripao bivšem čuvaru mreže Rudara.

– Na odmoru smo napravili plan da nema razloga da žurimo, da moramo da kontrolišemo loptu sa tendencijom ka golu protivnika – otkrio je Radojičić dogovor iz svlačionice svog tima, koji je pao u vodu već u 51. minutu.

Hočko je ‘prodao’ loptu u opasnoj zoni, a rezervista Luka Maraš bio precizan sa ivice šesnaesterca.

Još kada je u 65. minutu golman Budućnosti Agović za višak adrenalina i udaranje Mikijelja u svom šesnaestercu kažnjen crvenim kartonom znalo se da rastrčanim i iz kontri opasnim Kotoranima neće izmaći bod (ovi).

Zamjena pred mrežom domaćih Ljuljanović spasio je svoj gol u 75. minutu od izglednog pokušaja Nikezića, ali je bio nemoćan devet minuta kasnije – ponovo su ‘plavi’  tamo gdje nisu smjeli izgubili loptu, koju je preuzeo Japanac Ikeda. Žestok šut sa dvadeset metara za 1:2. Podgoričani su, ipak, iščupali remi dva minuta prije isteka devedesetog iz nategnutog slobodnog udarca, nakon koga je uslijedila majstorija Miloša Pavićevića

U konkurenciji petominutnog vaspitnog časa ‘varvara’ domaćim fudbalerima pod sjevernom tribinom po završetku meča, utisak dana je, ipak, činjenica koja precizno mjeri kvalitet našeg fudbala – dvadesetjednogodišnji Takuo Ikeda, koji nakon završenog fakulteta nije uspio da se izbori za profesionalni ugovor u Džej ligi, održao je igračima oba tima ogledno predavanje iz brzine, vještine i praktičnosti…

Komentariši

Objavljeni komentari predstavljaju privatno mišljenje autora komentara i nisu stavovi redakcije portala Kotor TV. Zabranjen je govor mržnje, vrijeđanje po nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj, polnoj ili bilo kojoj drugoj osnovni, kao i prijetnje, uvrijede i psovanje. Komentari takvog sadržaja neće biti objavljeni, a mogu biti proslijeđeni nadležnim službama.

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *