Vijesti

Online platforma

visibility 233
comment 0

Skupi neki portal: Italijani poklonili Kotoru turističku online platformu, kažu da vrijedi 65 hiljada eura

Modernizovana tehnološka platforma proširuje turističku ponudu dvije zemlje.

U okviru projekta ‘Sistem turističke integracije regije Friuli-Venecija -Đulija-Crna Gora’ danas je u Palati Bizanti predstavljena nova online platforma za komunikaciju i vođenje turističke ponude na teritoriji Crne Gore.

Nosilac projekta je ova italijanska regija u saradnji sa kotorskom Turističkom organizacijom i Zajednicom Italijana Crne Gore, uz tehničku pomoć Turističke organizacije regije Friuli-Venecija-Đulija. Vrijednost projekta je 65 hiljada eura.

– Projekat će omogućiti italijanskim turistima da bolje upoznaju Crnu Goru, ujedno unapređujući našu turističku ponudu – istakao je Mirza Krcić, direktor kotorske Turističke organizacije.

Predsjednik Zajednice Italijana Crne Gore Aleksandar Dender smatra da projekat predstavlja veliki doprinos italijanske regije Kotoru.

Uspješnu saradnju na jačanju turističke privrede istakao je predsjednik Odjeljenja za međunarodne odnose regije Friuli-Venecija-Đulija Alesandro Pereli.

– Modernizovana tehnološka platforma proširuje turističku ponudu dvije zemlje, a u toku je i dvodnevni kurs u Kotoru za predstavnike lokalne Turističke organizacije. Konačna verzija platforme biće završena do decembra ove godine – kazao je Pereli.


O samom portalu govorio je IT menadžer Đanpijero Kampajola.

– Uređivan je u Italiji, a TO Kotor i Zajednica Italijana su kao partneri obezbijedili informacije o crnogorskoj ponudi za turiste koji bi došli iz ove regije. Željeli smo da na našem portalu budu postavljene izuzetno kvalitetne fotografije koje će izazvati poseban emotivni utisak kod potencijalnih turista. Od kada smo redizajnirali naš portal, broj posjeta porastao je za 500 puta. Umjesto dosadašnjih dvije hiljade, sada dnevno bilježimo 12 hiljada posjeta – kazao je Kampajola.

Komentariši

Objavljeni komentari predstavljaju privatno mišljenje autora komentara i nisu stavovi redakcije portala Kotor TV. Zabranjen je govor mržnje, vrijeđanje po nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj, polnoj ili bilo kojoj drugoj osnovni, kao i prijetnje, uvrijede i psovanje. Komentari takvog sadržaja neće biti objavljeni, a mogu biti proslijeđeni nadležnim službama.

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *