Vijesti

300 nekomercijalnih priloga

visibility 264
comment 0

Ćatović smatra da Kotoru ne treba televizija

Ćatović nije odgovorila na pitanje da li su i, ukoliko jesu, kojim medijima i na osnovu kojih projekata uplaćena budžetska sredstva…

Gradonačelnica Kotora Marija Ćatović smatra da Kotor nema potrebu za osnivanjem televizije.

Kao glavni razlog za nepokretanje kotorskog televizijskog kanala navodi finansije, a smatra i da su vodeće televizijske kuće sa sjedištem u Podgorici dovoljne da informišu o dešavanjima u Kotoru.

– Televizija je dosta skupa, a Crna Gora je mala da ima toliko televizija. Mislim da su sasvim dovoljne televizije na državnom nivou, kojima bi se platila emisija o gradu – istakla je Ćatović za RDS ‘Radio Kotor’.

– Nama je interes da programske sadržaje vezane za grad ne prate samo Kotorani, već da to neko gleda i vani. Prema tome, interesantne su nam televizije koje se prate preko satelita i van regiona – istakla je Ćatović.

Prilikom osnivanja Kotor TV-a, predsjednik parlamenta Nikola Bukilica iskazao je podršku i potrebu Kotora za televizijom. Podršku su pružili i predstavnici vladajućih i opozicionih struktura u parlamentu.

Mileva Pejaković Vujošević, direktorica Pomorskog muzeja Crne Gore
– Kad Budva, Nikšić i neki gradovi sa sjevera imaju televiziju, zašto da je nema i Kotor. Nama je potrebna televizija kako bi se, između ostalog, promovisala bogata kulturna baština. Sa velikim zadovoljstvom ističem da Kotor TV ima moju potpunu podršku – kazala je mr Mileva Pejaković Vujošević, direktorica Pomorskog muzeja Crne Gore i odbornica Demokratske partije socijalista.

Mladen Živković iz Pozitivne Crne Gore naglasio je da Kotoru treba televizijska stanica na principu javnog servisa. Petar Vučeljić iz Demokratskog fronta svjestan je da televizija iziskuje značajna finansijska sredstva, ali smatra da je potrebna gradu.

Za dr Ivana Ilića, odbornika Socijaldemokratske partije, sadašnje medijske kuće u nedovoljnoj mjeri prate dešavanja u Kotoru.

– Kao važan i nezaobilazan grad u Crnoj Gori, sa mnogobrojnim dnevnim događanjima, Kotor ima potrebu za lokalnom televizijom. Raduje me pokretanje Kotor TV-a, stoga dajem podršku – naglasio je Ilić.

Ćatović se na lokalnom radiju samo indirektno osvrnula na Kotor TV.

– Televizija koja ne funkcioniše kao televizija, nego samo kao radio preko interneta, za mene nije televizija – kazala je gradonačelnica.

Urednik Kotor TV-a Nikola DončićUrednik Kotor TV-a Nikola Dončić vjeruje u pokretanje televizijskog kanala.

– Naravno da nemamo novca da zakupimo satelit, ali imamo jaku odlučnost da ono što smo zacrtali i uradimo. Naš cilj je prelazak na mrežu kablovskih operatora i emitovanje cjelodnevnog programa. Grad UNESCO-a, čiji snažan urbani karkter pamti istorija, u 21. vijeku mora da ima televiziju – kazao je Dončić, naglasivši da Kotor ima i mogućnosti i znanja da pokrene i održi televiziju.

Ćatović nije odgovorila na pitanje da li su i, ukoliko jesu, kojim medijima i na osnovu kojih projekata uplaćena budžetska sredstva od 30 hiljada eura na račun radijskih i televizijskih usluga.

U prethodne dvije godine Kotor TV je aplicirao za budžetska sredstva, kako bi, uz subvenciju opštine, ispratio što veći broj događaja od interesa za građane, kao i aktivnosti lokalne uprave i ostalih institucija i organizacija. Oba puta bezuspješno.

Kotor TV je uz skromna sredstva i simbolične donacije uradio gotovo 300 nekomercijalnih priloga i reportaža vezanih za grad Kotor.

Komentariši

Objavljeni komentari predstavljaju privatno mišljenje autora komentara i nisu stavovi redakcije portala Kotor TV. Zabranjen je govor mržnje, vrijeđanje po nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj, polnoj ili bilo kojoj drugoj osnovni, kao i prijetnje, uvrijede i psovanje. Komentari takvog sadržaja neće biti objavljeni, a mogu biti proslijeđeni nadležnim službama.

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *