Boka +

Važnost emocija

visibility 297
comment 0

‘Ante Portas’ nastavlja s prevencijom vršnjačkog nasilja u školama

Organizovane dvije nove radionice.

NVO “Ante Portas” je u okviru projekta “Prevencija vršnjačkog nasilja u školama u kotorskoj opštini” koji se finansira iz budžeta Opštine Kotor za NVO 2017. u četvrtak 22. marta organizovala dvije radionice u prostorijama Doma učenika i studenata “Spasić Mašare”.

Radionicama su prisustvovali nastavnik i učenici Srednje pomorske škole i Srednje medicinske škole, a prijavljenih je na obje radionice bilo ukupno šezdeset.

Predavači su bili dr Marina RoganovićNada Matković, socijalni radnik i Milana Žarković, psiholog.

“Tema predavanja i radionica je bila emocionalno vršnjačko nasilje sa osvrtom na zdrav emocionalni razvoj. Tokom radionice, učenicima je predočena važnost emocija u svakodnevnom životu, način uticaja na ponašanje i važnost adekvatne kontrole emocionalnog ispoljavanja. Posebno su naglašeni važnost zdravog emocionalnog razvoja u ranom razvojnom periodu i uticaj na razvoj ličnosti i mentalno zdravlje”, saopštili su organizatori.

Komentariši

Objavljeni komentari predstavljaju privatno mišljenje autora komentara i nisu stavovi redakcije portala Kotor TV. Zabranjen je govor mržnje, vrijeđanje po nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj, polnoj ili bilo kojoj drugoj osnovni, kao i prijetnje, uvrijede i psovanje. Komentari takvog sadržaja neće biti objavljeni, a mogu biti proslijeđeni nadležnim službama.

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *