Boka +

Ljubavni problemi

visibility 408
comment 0

Omladinski centar: O ‘on/off ljubavi’ na šestoj radionici

U okviru projekta “Umjetnošću protiv devijantnih pojava kod mladih”, u Galeriji solidarnosti je proteklog vikenda održana šesta radionica.

Voditelj je bio magistar Andrija Dulović, psiholog.

Tema radionice “Osim što se volimo, imamo li nešto još?” bila je, kako su učesnici i tražili, emotivne veze u njihovim godinama, problemi sa kojima se suočavaju, a voditelj je razradio kroz nekoliko podtema: identitet (konstante i promjenljive), upoznavanje drugog (vrijednovanje i prihvatanje), isključivost nasuprot fleksibilnosti, vrijednosti, on/off ljubav, vjernost i donošenje odluke.

Kao jedno od svjedočenja o uspješnosti ove radionice prenosimo vam poruku jedne učenice iz inboksa: “Naučila sam da su ovo ključne riječi za vezu: povjerenje, oslonac, saosjećajnost, iskrenost, razumijevanje i podrška.

Takođe sam naučila da ne treba narušavati partnerovu privatnost jer to odmah znači da mu ne vjerujem i da treba da se zapitam: “Što je problem ako mu ne vjerujem i u kome?”

Da su učenici uživali, učestvovali u razgovoru i bili aktivni, jer ih je tema posebno zanimala, govori i to da su dva sata bila dovoljna da se tek “zagrebe” po površini ove problematike.

Pokrovitelj projekta je Opština Kotor.

Komentariši

Objavljeni komentari predstavljaju privatno mišljenje autora komentara i nisu stavovi redakcije portala Kotor TV. Zabranjen je govor mržnje, vrijeđanje po nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj, polnoj ili bilo kojoj drugoj osnovni, kao i prijetnje, uvrijede i psovanje. Komentari takvog sadržaja neće biti objavljeni, a mogu biti proslijeđeni nadležnim službama.

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *