Boka +

Stereotipi

visibility 326
comment 0

FOTO: Na radionici Omladinskog centra ‘razbijeni’ stereotipi

Peta radionica u okviru projekta ‘Umjetnošću protiv devijantnih pojava kod mladih’, koji realizuje Omladinski centar ‘Računajte na nas’, održana je u Galeriji solidarnosti.

Predavač na radionici bio je profesor sociologije Mladen Živković.

“U razgovoru nakon radionice zaključili smo da je ovo druženje bilo veoma uspješno i korisno za naše učesnike. Upoznali smo se sa pojmom stereotipija, odigrali nekoliko zanimljivih igrica i nakon sat i po vremena shvatili da ima još mnogo toga da se kaže”, zadovoljna je ispred organizatora Maja Grgurović.

Mladi učesnici su do zaključaka došli su na savremen način.

“Na čelu svakog učesnika napisan je po jedan status/zanimanje, dok su drugi pokušavali neverbalnom komunikacijom da otkriju svakog ponaosob. Zatim je voditelj ponudio četiri fotografije i na osnovu njihovog fizičkog izgleda otkrivali smo čime se bave. Naravno, kroz takvu vrstu igara bili smo u mogućnosti da shvatimo što su stereotipi, koliko su prisutni u svakodnevnom životu, ali i kako mogu biti negativni, posebno ako su u pitanju etnički stereotipi i predrasude”, kazala je Grgurović.

Pokrovitelj projekta je Opština Kotor.

Komentariši

Objavljeni komentari predstavljaju privatno mišljenje autora komentara i nisu stavovi redakcije portala Kotor TV. Zabranjen je govor mržnje, vrijeđanje po nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj, polnoj ili bilo kojoj drugoj osnovni, kao i prijetnje, uvrijede i psovanje. Komentari takvog sadržaja neće biti objavljeni, a mogu biti proslijeđeni nadležnim službama.

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *