Sport

Sudar starih rivala

visibility 275
comment 0

Šćepanović i Krizman prelomili derbi

Poslije prve finalne utakmuce Kupa Crne Gore ostaje utisak da je Primorac zaslužio bolji rezultat.

Prva četvrtina protekla je u igri jakih odbrana, sa mnogo izgubljenih lopti na obje strane.

Na prvi gol čekalo se šest i po minuta. Seriju je otvorio Sutić.

Strijelci su se probudili u drugom periodu, a Jadran se krajem druge i početkom treće četvrtine, serijom od 3:0, odvojio na 6:4. Zasluge za brejk pripadaju Porobiću i Krizmanu.

Na odgovor Primorca nije se dugo čekalo. Momci su pojačali odbranu, Marković i Popović su dobro sarađivali, a realizacija igrača više bila je u tom periodu stoprocentna. Dovoljno za izjednačenje – 7:7.

Šansu za preokret propustio je strijelac izjednačujućeg gola Gopčević. Kapiten je brzo isplivao kontru, ali ga je reprezentativac Šćepanović pročitao, odbranio njegov udarac i dao vjetar u leđa posustalim saigračima.

Konačan rezultat trećeg perioda postavio je Porobić uz zvuk sirene i ‘asistenciju’ loše postavljene odbrane Primorca – 8:7.

Da je staro rivalstvo i dalje živo, potvrdila nam je posljednja četvrtina koja je odigrana na ivici incidenta. Primorac je ostao bez tri igrača. Marković je isključen sa pravom zamjene, dok su Sutić i Mačić zaradili treću ličnu. Kod Jadrana, Sarić je takođe prije vremena završio derbi zbog treće lične.

Iako je Murišić izjednačio na 8:8, Primorac nije mogao da održi ravnotežu bez tri prvotimca. Iskusni Krizman je, sa dva gola, kaznio hendikepiranog rivala i postavio konačnih 10:8.

Jadran putuje u Kotor sa solidnom prednošću, ali čeka ga motivisani suparnik koji je i u polufinalu Kupa pokazao da ne prihvata ulogu autsajdera. Neizvjesnost se nastavlja.

– Bilo je grešaka, važnost utakmice malo nam je stegla ruke, posebno u prvoj četvrtini. Zadovoljan sam rezultatom. Ovo je dobra prednost i ako popravimo igru u odbrani možemo osvojiti Kup – istakao je Vladimir Gojković, šef stručnog štaba Jadrana.

– Ne mogu da budem zadovoljan rezultatom, ali pristup utakmici mojih igrača bio je dobar. Mislim da bi remi ili poraz od jednog gola odgovarao realnijem ishodu. Ima nade, nije još ništa izgubljeno. Ako sudije zadrže ujednačen kriterijum kao večeras, možemo se nadati uspjehu u revanšu – istakao je Veljko Uskokoković, šef stručnog štaba Primorca.

Jadran – Primorac 10:8 (1:1, 4:3, 3:3, 2:1)

Herceg Novi – Bazen Instituta u Igalu. Gledalaca: 500. Sudije: A. Adžić (Kotor) i B. Obradović (Herceg Novi). Igrač više: Jadran 12(4), Primorac 12(4).

Jadran: Šćepanović (četrnaest odbrana), Ćirović, Giga, Tešanović, Vidović, Radović 2, Banićević, Sarić 1, Latinović, Porobić 3, Pasuljević, Tomašević, Popadić i Krizman 4.

Primorac: Kralj (pet odbrana), Lučić, Marković, Gopčević 1, Bulatović, Fanfani, Mačić 1, Brguljan, Sutić 2, Paunović, Popović 3, Murišić 1, B. Krivokapić i S. Krivokapić.

Igrač utakmice: Ivan Krizman (Jadran).

Revanš utakmica igra se u nedjelju, 9. decembra.

Pogledajte fotogaleriju

Komentariši

Objavljeni komentari predstavljaju privatno mišljenje autora komentara i nisu stavovi redakcije portala Kotor TV. Zabranjen je govor mržnje, vrijeđanje po nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj, polnoj ili bilo kojoj drugoj osnovni, kao i prijetnje, uvrijede i psovanje. Komentari takvog sadržaja neće biti objavljeni, a mogu biti proslijeđeni nadležnim službama.

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *