Kultura

Tradicionalne pjesme

visibility 342
comment 0

Pjesmom srcu – srcem rodu već 175 godina

Koncertom SPD ‘Jedinstvo’ spuštena je zavjesa na manifestaciju ‘Od Božića do Božića’.

Pred crkvom Svetog Nikole hor je, pored tradicionalnih bokeljskih i crnogorskih pjesama, izveo djela Bortnjanskog, Rahmanjinova, Ivanova, Isidora Bajića i Teodorakisa.

Nastupio je i dječiji hor, pod upravom Ivane Krivokapić, sa zanimljivim izborom božićnih pjesama. U ovom horu posebno se istakla mlada solistkinja Jovana Mršulja.

Crkvenim horom dirigovao je magistar Mihajlo Lazarević koji je nas je podsjetio na slavne prethodnike i najavio, u godini kada društvo slavi 175. godina od osnivanja, premijerno izvođenje jedanaest solo pjesama Jelisavete Popović, kompozitorke iz 19. vijeka.

Teba istaći i nastupe pijanistkinje Ane Mihaljević, telentovanog tenora Stefana Čelanovića i bivšeg dirigenta Gradske muzike Petra Bukilice , pjevača i gitariste ovog hora koji je izveo zanimljivu gitarsku dionicu u Teodorakisevoj kompoziciji ‘Jedna lastavicia’.

 

Komentariši

Objavljeni komentari predstavljaju privatno mišljenje autora komentara i nisu stavovi redakcije portala Kotor TV. Zabranjen je govor mržnje, vrijeđanje po nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj, polnoj ili bilo kojoj drugoj osnovni, kao i prijetnje, uvrijede i psovanje. Komentari takvog sadržaja neće biti objavljeni, a mogu biti proslijeđeni nadležnim službama.

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *