Sport

Loša igra

visibility 276
comment 0

Opušteno i neozbiljno: Crna Gora – Slovačka 13:11

U prvom kolu kvalifikacione faze Svjetske lige Crna Gora je savladala Slovačku rezultatom 13:11 (5:2, 3:3, 2:2, 3:4).

Bila je to prva zvanična utakmica nacionalnog tima poslije Svjetskog prvenstva u Barseloni. ‘Ajkule’ su igrale bez braće Janović, Ivovića, Jokića i Radića, a šansu su dobili zlatni juniori Marko Konatar, Bogdan Đurđić i Stefan Pješivac. Konatar je već nastupao u ovom takmičenju, dok su Đurđić i Pješivac debitovali za A selekciju.

Kombinovani sastav ne opravdava crnogorske reprezentativce za lošu, opuštenu i neodgovornu igru protiv autsajdera. Loša odbrana i indisponirani Šćepanović (samo pet odbrana) omogućili su Slovacima dostojanstven poraz.

Slovački reprezentativci sredinom treće četvrtine primakli su se na samo jedan gol (8:7), ali su izabranici Ranka Perovića u posljednjim minutima susreta, ipak, opravdali ulogu favorita.

Po tri gola za Crnu Goru postigli su Petrović, Draško Brguljan i Radović, dva puta se u listu strijelaca upisao Darko Brguljan, a po jednom Pasković i Đurđić iz peterca. Kod gostiju šuterski raspoložen bio je Janiček sa četiri gola (jedan iz peterca), po dva gola dali su Pamjera i Đurik, dok su po jednom zatresli mrežu Hrošik, Đurči i Bjelik. Pored Janičeka, istakao se i golman Kozner, koji je uz odrbranjeni peterac Pješivcu, imao još jedanaest odbrana.

Ono što hrabri selektora Perovića jeste uspješan povratak Aleksandra Ivovića, igrača Posilipa, koji je zbog operacije ramena propustio svjetski šampionat.

U drugom kolu Crna Gora dočekuje Italiju 10. decembra u Kotoru.

Komentariši

Objavljeni komentari predstavljaju privatno mišljenje autora komentara i nisu stavovi redakcije portala Kotor TV. Zabranjen je govor mržnje, vrijeđanje po nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj, polnoj ili bilo kojoj drugoj osnovni, kao i prijetnje, uvrijede i psovanje. Komentari takvog sadržaja neće biti objavljeni, a mogu biti proslijeđeni nadležnim službama.

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *