Sport

Bokelj-Berane

visibility 326
comment 0

Derbi riješen za dva minuta: Bokelj – Berane 3:1

Bokelj je u 14. kolu dobio derbi jeseni i sada ima ubjedljivih trinaest bodova prednosti.

Utakmica je riješena za dva minuta. U 17. minutu, Vujović je, lucidno kao Ćavi, pronašao mladog Kotorca koji je lobovao istrčalog Radulovića. Minut kasnije Nikezić je iskoristio dobar centaršut Popovića sa desne strane i pogodio glavom za 2:0. U 32. minutu isti igrač je bio najprisebniji poslije šuta Pavićevića, natrčao na odbijenu loptu i smjestio je u mrežu.

Inače, Bokelj je rezervisano počeo utakmicu, pa su gosti u prvih petnaest minuta imali veći posjed lopte i blagu inicijativu. Pokazalo se da je to vješta taktička zamka trenera Draškovića na koju su se Beranci upecali. Ostavili su dovoljno prostora za kontre i polukontre bržim igračima Bokelja koji su to znali da kazne. Do kraja poluvremena mladi Kotorac je, u 45. minutu, propustio još jednu povoljnu šansu poslije dobre asistencije Vujovića.

U nastavku, Kotorani su ‘smanjili doživljaj’ što je spasilo igrače Berana ubjedljivijeg poraza. Šansu za hat-trick propustio je, u 66. minutu, najbolji napadač Bokelja Miloš Nikezić. Ikeda je ubacio loptu u peterac, Nikezić je bio najbrži, ali je Radulović spasio svoj tim. Gosti su samo udarcima iz daljine pokušavali da ugroze mladog reprezenatativce Petkovića koji je lako zaustavljao njihove šuteve. Konačan rezultat postavio je japanski internacionalac Soma Otani u 78. minutu koji je precizno, po zemlji,  sa ruba šesnaesterca pogodio desni ugao Petkovićevog gola. Utakmicu su zbog povrede prije vremena napustili prvotimci Bokelja Miloš Popović i Dejan Kotorac i kapiten Berana Stefan Lutovac. Dok su Popović i Lutovac povrijeđeni bez duela, mladi Kotorac je bio žrtva neopreznog starta koji sudija Kojović nije adekvatno kaznio.

Zaslužena pobjeda lidera. Bokelj je i u derbiju jesenje polusezone pružio dobru igru, posebno u prvom poluvremenu, i pokazao da ima prvoligaški potencijal.

Bokelj – Berane 3:1 (3:0)

Kotor – Gradski stadion. Gledalaca: oko 200. Glavni sudija: Vladan Kojović (Podgorica) – 6,5. Pomoćnici: Aleksandar Đikanović (Nikšić) – 7 i Blažo Bogdanović (Cetinje) – 7. Strijelci: Kotorac 17., Nikezić 18 i 32. za Bokelj, a Otani 78. minut za Berane. Žuti kartoni: Mikijelj, Vujović (Bokelj), Đukić, Tmušić i Jovanović (Berane).

Bokelj: Petković 7, V. Pavićević 7,5, Šćekić 7, Mikijelj 7, Martić 7, Kotorac 7,5 (od 87. Spalević -), Nikezić 8, Vujović 8, Ikeda 7,5, Todorović 7,5, Popović – (od 23. Pajović 7, od 73. Kašćelan -).

Berane: Radulović 6, Lutovac – (od 28. Jovanović 5,5), Dulović 5,5, Otani 7, Raičević 6, Tmušić 6, Đukić 5,5, Vukićević 6, Jamazaki 6, (od 86. Đurišić -), Tomović 5,5, Krstović 5,5,

Igrač utakmice: Miloš Nikezić (Bokelj) – 8.

Tekst: Zoran Marković

Komentariši

Objavljeni komentari predstavljaju privatno mišljenje autora komentara i nisu stavovi redakcije portala Kotor TV. Zabranjen je govor mržnje, vrijeđanje po nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj, polnoj ili bilo kojoj drugoj osnovni, kao i prijetnje, uvrijede i psovanje. Komentari takvog sadržaja neće biti objavljeni, a mogu biti proslijeđeni nadležnim službama.

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *