Vijesti

Dan opštine Kotor

visibility 276
comment 0

Tradicionalni prijem crkvenih velikodostojnika

Krivokapić čestitao Dan opštine i obrazložio da ne odustaje od svoje namjere da ne dolazi na prijem.

Povodom obilježavanja Dana opštine, gradonačelnica Marija Ćatović priredila je tradicionalni prijem za crkvene velikodostojnike.

Kao i ranijih godina, prijemu nije prisustvovao predstavnik SPC Momčilo Krivokapić, koji već godinama bojkotuje ovaj prijem jer Ćatovićeva poziva i predstavnika Crnogorske pravoslavne crkve.

Ćatović je odgovarajući na pitanje novinara kazala da je Krivokapić čestitao Dan opštine i obrazložio da ne odustaje od svoje namjere da ne dolazi na prijem.

– Svako ima pravo na svoje mišljenje, i mi poštujemo tuđe potrebe i želje, pa tako vjerujemo da i drugi treba da razumiju obavezu lokalne samouprave da brine o svim svojim građanima bez obzira na vjersku i nacionalnu pripadnost – kazala je Ćatović.

Ona je kazala da su zadovoljni saradnjom sa svim vjerskim zajednicama.

– Posebno mi je drago što su njihovi predstavnici ovdje sa nama uoči kotorskih praznika – Dana opštine, Aranđelovdana i Gospe od zdravlja koje proslavljamo zajedno što simbolizuje kvalitet suživota kotorskih građana – kazala je Ćatović.

Prijemu su prisustvovali biskup kotorski monsinjor Ilija Janjić,  sveštenik CPC Ivan Pajović i glavni imam za Boku Kotorsku i Budvu Adem efendija  Emrović, predsjednik Skupštine opštine Kotor Nikola Bukilica, potpresjednik opštine Filo Biskupović i glavni administrator Đorđije Vukčević.

– Između ostalog, danas je bilo riječi o nekadašnjoj crkvi svetog Frana u Starom gradu, vlasništvo Kotorske biskupije i pomoći Opštine u pretvaranju tog prostora u bibliteku. Podržavamo taj naum kako bi vrijedan knjižni fond katoličkog ordinarijata najzad postao dostupan naučnim radnicima i zainteresovanim građanima.  Predstavniku Islamske zajednice sam saopštila da će dio groblja Sveti Ivan uskoro biti opredijeljen i za sahrane islamskih vjernika. Što se tiče Crnogorske pravoslavne crkve oni nijesu imali nikakve zahtjeve.  Iako se iz svojih razloga nisu pojavili predstavnici Srpske pravoslavne crkve, sa njima takođe imamo vrlo dobru saradnju, kao i sa mitropolitom Amfilohijem – kazala je Ćatović novinarima nakon prijema.

Komentariši

Objavljeni komentari predstavljaju privatno mišljenje autora komentara i nisu stavovi redakcije portala Kotor TV. Zabranjen je govor mržnje, vrijeđanje po nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj, polnoj ili bilo kojoj drugoj osnovni, kao i prijetnje, uvrijede i psovanje. Komentari takvog sadržaja neće biti objavljeni, a mogu biti proslijeđeni nadležnim službama.

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *