Sport

Podrška gradonačelnice

visibility 314
comment 0

Gradonačelnica primila vaterpoliste: Zlatnim momcima po 500 eura

Danas se gradonačelnica Kotora Marija Ćatović susrela s evropskim juniorskim vaterpolo šampionima iz Kotora.

Povodom velikog sportskog uspjeha postignutog na Malti, evropske juniorske vaterpolo šampione iz Kotora, njihovog trenera Mirka Vičevića i stručni štab u salonu opštine danas je primila gradonačelnica Kotora Marija Ćatović sa saradnicima.

Osvajači zlata iz Kotora su  Janko Krivokapić, Dimitrije Kriještorac, Danilo Adžić i Petar Mačić.

Čestitajući uspjeh, Ćatovićeva je dala punu podršku zlatnim momcima i njihovom rukovodstvu uz obećanje da će sve uraditi da se do kraja njenog mandata sanira zimski plivački bazen u Škaljarima.

Gradonačelnica je reprezentativcima iz Kotora uručila simbolične novčane nagrade od po 500 eura, a članovima stručnog štaba i selektoru Vičeviću po 250 eura.

– Svaka čast na osvojenoj zlatnoj tituli. Ovakav uspjeh veoma je značajan za naš grad i mi smo veoma ponosni na činjenicu da su baš iz Kotora ponikli najbolji vaterpolo igrači. Opština Kotor će i ubuduće u skladu sa budžetskim mogućnostima, ulagati sve napore da pomogne razvoju sporta, koji je veoma bitan za formiranje mladih ljudi. U toku 2014. godine planiramo rekonstrukciju zatvorenog bazena, kako bi se omogućili bolji uslovi za igru, za koji za koje će Opština iz svog budžeta izdvojiti dio sredstava – izjavila je Ćatovićeva.

Ispred Plivačkog i vaterpolo saveza Crne Gore zahvalio je Dejan Adžić naglasivši značaj uspjeha mladih vaterpolista, ali i potrebu da se ovaj sport unaprijedi, i kada je u pitanju infrastruktura, dok je trener vaterpolo reprezentacije Mirko Vičević ocijenio da bi Kotor, pored toga što je kulturni i turistički centar, u budućnosti mogao da bude i sportski centar.

– Svakodnevno u našoj opštini trenira oko 400 djece, kojima treba obezbijediti najbolje moguće uslove, a rekonstrukcija zatvorenog bazena bi bio pun pogodak – poručio je Vičević.

Biljana Marković

Komentariši

Objavljeni komentari predstavljaju privatno mišljenje autora komentara i nisu stavovi redakcije portala Kotor TV. Zabranjen je govor mržnje, vrijeđanje po nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj, polnoj ili bilo kojoj drugoj osnovni, kao i prijetnje, uvrijede i psovanje. Komentari takvog sadržaja neće biti objavljeni, a mogu biti proslijeđeni nadležnim službama.

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *