Sport

Utakmica bez golova

visibility 978
comment 0

Navijači Zabjela došli s namjerom da prekinu utakmicu

Fudbaleri Bokelja, u 4. kolu Druge lige, prekinuli su pobjednički niz.

Utakmica bez golova neće se pamtiti po igri, već po incidentu koji su izazvali navijači Zabjela.

Bokelj je imao inicijativu i samo jednu šansu na početku utakmice. Ikeda je, u 8. minutu, prošao po lijevoj strani, poslao povratnu loptu za Maraša koji je šutirao snažno, ali nije pogodio u bliži ugao. Ostatak prvog dijela protekao je u bezopasnim napadima Bokelja, dok gosti nisu imali ambicije da ugroze golmana Petkovića.

Bokelj je u drugom poluvremenu krenuo mnogo agresivnije, pa je za petnaest minuta stvorio tri povoljne prilike. Golman Asanović bio je u tom periodu mnogo brži i prisebniji od Šćekića, Nikezića i Maraša.

Za prekid monotonije nisu se pobrinuli samo domaći fudbaleri, već i navijači Zabjela, koji su sa zakašnjenjem stigli na utakmicu. Od samog dolaska na stadion tražili su  konflikt sa pristojnim simpatizerima Bokelja. Pošto nisu naišli na odgovor, njihova ‘žurka’ je dobila na intenzitetu.

Bacali su petarde, gađali domaće navijače raznim predmetima, preskakali ogradu i bili agresivni prema malobrojnim policajcima i redarima.

Iako je delegat tražio da se isprazni taj dio tribine, policija, bez pojačanja, nije u tome uspjela, ali je bar spriječila incident većih razmjera. Prekid je, po našem satu, potrajao sedamnaest, dok su glavni sudija Nedić iz Berana i delekat Joksimović iz Podgorice unijeli u zapasnik da je utakmica nastavljena poslije četrnaest minuta. Ova razlika u vremenu je veoma bitna, jer po propozicijama FSCG, ako prekid potraje najmanje petnaest minuta, utakmica mora biti prekinuta.

Novinari i službena lica ne žive, izgleda, u istim časovnim zonama, što bi se moglo reći i za crnogorski klupski fudbal koji je svjetlosnim godinama daleko od prosječnih evropskih liga.

Kad je utakmica nastavljena, navijači Zabjela su se međusobno obračunali na tribini, ali pošto kotorski stadion nema reflektore, službena lica nisu reagovala kako bi se meč priveo kraju.

Poslije prekida nikome više nije bilo do igre. Do kraja susreta prisustvovali smo stihijskim napadima Bokelja koji je mogao da bude kažnjen u finišu. Pogrešna asistencija jednog gostujećeg igrača pretvorila se u opasan šut, ali stativa je spasila lidera.

Divljanje, skandali, nasilje i sve one ‘lijepe’ stvari koje karakterišu crnogorski klupski fudbal nastavljaju se i u ovoj sezoni. Budućnost već dugo igra bez publike, ali nisu ‘varvari’ jedini varvari koji vladaju terenima u Crnoj Gori. Poslije svega, pitamo se da li je i kome je ovakva liga uopšte potrebna.

Bokelj – Zabjelo 0:0

Kotor – Gradski stadion. Gledalaca: oko 150. Glavni sudija: Miloš Nedić (Berane) – 6. Pomoćnici: Miloš Asović (Berane) – 7 i Marjan Paunović (Berane) – 7. Žuti kartoni: Šćekić, Mikijelj, Nikezić, Vujović, Maraš, I. Pavićević (Bokelj), Vukčević, Kaluđerović (Zabjelo).

Bokelj: Petković -, V. Pavićević 6 (od 90+14 Krasnići -), Šćekić 6, Mikijelj 6, Martić 6, RAdulović 6,5, Vujović 6, Ikeda 6,5 (od 58. Pajović 6), Maraš 6 (od 74. I. Pavićević -), Todorović 7.

Zabjelo: Asanović 7,5, Šundić 6, Matić 6,5, Vukčević 7, Marković 7, Đuretić 6 (od 66. I. Kaluđerović 6), Kopitović 6, Dragaš 6,5, Rašović 6,5, V. Kaluđerović 6, Konatar 6.

Igrač utakmice. Slobodan Asanović 7,5 (Zabjelo).

Zoran Marković

Komentariši

Objavljeni komentari predstavljaju privatno mišljenje autora komentara i nisu stavovi redakcije portala Kotor TV. Zabranjen je govor mržnje, vrijeđanje po nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj, polnoj ili bilo kojoj drugoj osnovni, kao i prijetnje, uvrijede i psovanje. Komentari takvog sadržaja neće biti objavljeni, a mogu biti proslijeđeni nadležnim službama.

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *