Kultura

Džez kvartet u Kotoru

visibility 323
comment 0

White Goes Black u kotorskom klubu ‘Evergreen’

White Goes Black imali su svoju kotorsku premijeru u klubu ‘Evergreen’.

Ime benda je posveta muzičkim uzorima i džezu kao važnom segmentu afro-američke tradicije. Kvartet je nedavno osnovan, do sada nije imao mnogo zajedničkih nastupa, a sastavljen je od akademski obrazovanih muzičara školovanih u Gracu, Londonu, Sijeni i na Cetinju.

Članovi kvarteta su prof. Aleksandar Bogdanović (bas gitara), Enes Tahirović (klavijature), Martin Đorđević (bubnjevi) i prof. Stefan Pavićević (saksofon). Muzičari su iz Nikšića, Podgorice i Beograda. Prefiraju hard bop i funk fusion. Njihovi muzički uzori su Čarli Parker, Džon Koltrejn i Keri Garet. Kompozicije ovih velikana džeza izvode u svom aranžmanu.

Na prvom nastupu u Kotoru uspostavili su dobru komunikaciju sa publikom koja ih je često prekidala aplauzom. Karakteristika njihove izvedbe je dozirana improvizacija i dobar feeling između bas gitariste i klavijaturiste. Poslije pauze, svojim solo dionicama došli su do izražaja bubnjar i saksofonista.

Na njihovom nastupu zatekao se i organizator džez festivala ‘Nišvil’, pa postoji mogućnost da se White Goes Black pojave na ovom prestižnom festivalu u Nišu.

Neka se pripreme za niški open stage.

Zoran Marković

Komentariši

Objavljeni komentari predstavljaju privatno mišljenje autora komentara i nisu stavovi redakcije portala Kotor TV. Zabranjen je govor mržnje, vrijeđanje po nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj, polnoj ili bilo kojoj drugoj osnovni, kao i prijetnje, uvrijede i psovanje. Komentari takvog sadržaja neće biti objavljeni, a mogu biti proslijeđeni nadležnim službama.

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *