Vijesti

Bez glasa protiv

visibility 283
comment 0

Bukilica predsjednik parlamenta

Na konstitutivnoj sjednici novog saziva kotorskog parlamenta većinom glasova za predsjednika je izabran Nikola Bukilica iz redova SDP.

Tajnim glasanjem Bukilicu je podržalo 18 odbornika, protiv je bilo 13 odbornika opozicije, a dva glasačka listića su bila neuručena.

– Nisam čovjek od velikih i brzih obećanja, ali mislim da neću pretjerati ako obećam da ćemo svi skupa i pojedinačno na istom zadatku i sa istim ciljem uvjeren sam, uraditi sve što je u našoj moći kako bi u ovom parlamentu bili što bolji predstavnici svih građana Kotora, bez obzira za koga su i da li su uopšte glasali i to sa svim njihovim problemima, ma čija oni nadležnost bili u konkretnom rješavanju – kazao je novi predsjednik kotorskog parlamenta u obraćanju odbornicima.

Bukilica je istakao “da ne zna koliko će problema biti riješeno, ali da će posebno odborničkim aktivnostima, nastojati da nijedan problem kojeg vidi ostane zatvoren ili neprimijećen”.

On se osvrnuo i na glasanje, konstatujući da je “način i rezultat glasanja bez glasa protiv bio  iznad mog očekivanja”.

– Shvatiću to kao dodatnu obavezu. Trudiću se da moj odnos prema vama, bez obzira kome pripadali, klubu, partiji, regiji bude iznad vaših očekivanja – poručio je Bukilica. On je pojasnio novinarima da “iako je 13 odbornika glasalo protiv, da je to doživio, kao da su mu dali podršku”.

Koalicioni sporazum

Neposredno prije konstitutivne  sjednice u palati Bizanti je potpisan  koalicioni sporazum između DPS, SDP, LP I HGI, koji imaju većinu od 18 odbornika koji će u naredne četiri godine biti na vlasti u Kotoru.

Predsjednik kotorskog DPS Borislav Kašćelan kazao je da očekuju stabilnu i odgovornu vlast koja će raditi u interesu svih građana, posebno na razvoju strateških razvojnih pravaca Kotora.

U skladu sa kriterijumima sporazuma DPS su pripala funkcionerska i rukovodeća mjesta, predsjednika i potpredsjednika Opštine, glavnog administratora, menadžera Opštine , sekretara sekretarijata za imovinsko-pravne poslove, urbanizam, građevinarstvo i prostorno planiranje, opštu upravu, lokalne prihode, budžet i finansije, načelnika Komunalne policije, Službe zaštite, rukovodioca Službe za unutrašnju kontrolu, načelnika Službe zajedničkih poslova, direktora Direkcije za uređenje i izgradnju Kotora, Javnog komunalnog preduzeća, Javnog preduzeća Vodovod i kanalizacija, Centra za kulturu „Nikola Đurković“, Opštinske javne ustanove „Muzeji“, sekretara Skupštine i direktora „Lovanje“ DOO.

Socijaldemokrate su dobili mjesta predsjednika Skupštine, potpredsjednika Opštine, sekretara Sekretarijata za preduzetništvo, komunalne poslove i saobraćaj, direktora Informacionog centra i izvršnog direktora AD „Luka Kotor“.

Liberalnoj partiji mjesta potpredsjednika Opštine, sekretara Sekretarijata za kulturu, sport i društvene djelatnosti, zaštite prirodne i kulturne baštine i direktora Turističke organizacije,a HGI  savjetničko mjesto u Sekretarijatu za preduzetništvo, komunalne poslove i saobraćaj.

Komentariši

Objavljeni komentari predstavljaju privatno mišljenje autora komentara i nisu stavovi redakcije portala Kotor TV. Zabranjen je govor mržnje, vrijeđanje po nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj, polnoj ili bilo kojoj drugoj osnovni, kao i prijetnje, uvrijede i psovanje. Komentari takvog sadržaja neće biti objavljeni, a mogu biti proslijeđeni nadležnim službama.

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *