Vijesti

Lokalni izbori

visibility 268
comment 0

Član GO SNP-a Dragoslav Šćekić poručio partijskim kolegama u Kotoru: Manite se ucjena i na osnovu izbornog rezultata dogovorite formiranje vlasti

Građani su na izborima rekli da žele promjenu vlasti u Kotoru

Gradonačelnik Berana i član Glavnog odbora SNP-a Dragoslav Šćekić poručio je da opozicija treba da formira vlast u Kotoru na osnovu izbornih rezultata i da partija kojoj pripada ne smije nikoga da ucjenjuje.

– Politička scena je preopterećena sujetama, ličnim interesima ufilovanim partijskim interesima, sebičnošću i odsustvom brige za opštu korist, tačnije interes građana i države. Zadovoljan sam što je u Budvi pronađen zajednički jezik i formirana vlast i očekujem da će odmah krenuti da rade za dobro građana Budve i države. Nisam saglasan sa stavom IO, predsjednika partije i lica koja svojevoljno koordiniraju priču u Kotoru i žao mi je što su ljudi u Kotoru prihvatili te stavove na štetu OO SNP Kotor i SNP CG – kazao je za ND Vijesti Šćekić.

Sličan stav iznio je nedavno i njegov partijski kolega Aleksandar Damjanović, rekavši kako se opozicija u Kotoru mora dogovoriti bez međusobnog uslovljavanja te poštujući izborni rezultat dogovoriti učešće u lokalnoj samoupravi.

Šćekić takođe smatra da je SNP dao veliku žrvu za promjenu vlasti u Crnoj Gori i trpio velike napade i od vlasti i od opozicije. Pri tome, dodaje, njegova stranka nije imala dobre odbrambene mehanizme da odgovori na napade, ‘uz teret osoba kojima je bitniji lični interes od interesa SNP-a i poštenog članstva’.

– Znamo da je bilo nekorektnosti prema nama od subjekata koji traže našu podršku i građani će to prepoznati, ali je zalog veliki ne samo zbog formiranja opozicione vlasti u Kotoru nego i sjutra za izbore u Nikšiću, predsjedničke i vanredne parlamentarne izbore i redovne lokalne izbore. Smatram da sad nije vrijeme da se na te napade odgovora, dok se ne formira vlast u Kotoru. Ovo je momenat odgovornosti za sve opozicione političke subjekte na svim nivoima – kategoričan je Šćekić.

Građani su, podvlači Šćekić, na izborima rekli da žele promjenu vlasti u Kotoru i svaki subjekat, dodaje, mora imati odgovornost i poštovati realnu snagu oličenu u broju glasova.

– SNP mora biti dio vlasti i biti poštovan subjekat i dobiti učešće u vlasti shodno svojoj snazi i nesumnjivo velikoj ulozi na smjeni vlasti, a istovremeno biti realan i izbjeći ucjene bilo koje vrste jer je to manir koji je krasio druge. Od ostalih stranaka očekujem da pokažu svoju ozbiljnost i odgovornost za poteze koje će povlačiti – zaključuje Šćekić.

Komentariši

Objavljeni komentari predstavljaju privatno mišljenje autora komentara i nisu stavovi redakcije portala Kotor TV. Zabranjen je govor mržnje, vrijeđanje po nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj, polnoj ili bilo kojoj drugoj osnovni, kao i prijetnje, uvrijede i psovanje. Komentari takvog sadržaja neće biti objavljeni, a mogu biti proslijeđeni nadležnim službama.

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *