Vijesti

Ćakulona

visibility 344
comment 0

Ćakulona: ‘Ovogodišnji broj odgovor je na cenzuru karnevalskih fešti’

Iz štampe je izašao novi broj humorističko-satiričnog lista ‘Ćakulona’.

Boško Andrijin Grgurević, glavni i ogovorni urednik lista koji su daleke 1886. godine osnovali Muljani, istakao je kako je ovogodišnji broj odgovor na cenzuru karnevalskih fešti u Kotoru.

– Kotorski duh sada se pokušao cenzurisati i staviti pod apsolutnu kontrolu. I to od koga? Beznačajih poltrona, sitnih špijunčića i jednog đirašola – sluge svakog režima, a uvijek vladajuće partije. Ovogodišnja Ćakulona je odgovor na taj niski i bijedni pokušaj. Ponizno Vas molim da je pročitate i u navedeno se uvjerite. Sigurno će Vas zasmijati i zabrinuti, ali i natjerati da razmislite.

Grgurević naglašava da evropske gradove ne njine njegovi stanovnici, već njihov duh.

– Po njemu neki gradovi postaju patetični, racionalni, melanholični, gordi, sujetni, a rijetko vedri i duhoviti. Svi Kotorani su imali više nego sreće da su se rodili, ili da žive u gradu sa slobodnim, vedrim i nadasve humorističkim duhom. Taj čarobni kotorski duh ostao je neuništiv od antike do dana današnjeg. Preživio je razne okupacije, totalitarne režime, imperatore, careve, kraljeve, diktatore, fašizam i komunizam. Kotorski duh je ostao samo i neponovljivo kotorski – podvlači urednik ‘Ćakulone’.

‘Ćakulonu’ možete kupiti kod kolportera i butiku ‘Kakadu’ na Parilu, po cijeni od 2,5 eura.

Medijski sponzor ‘Ćakulone’ je Informativni medijski servis Kotor TV.

Komentariši

Objavljeni komentari predstavljaju privatno mišljenje autora komentara i nisu stavovi redakcije portala Kotor TV. Zabranjen je govor mržnje, vrijeđanje po nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj, polnoj ili bilo kojoj drugoj osnovni, kao i prijetnje, uvrijede i psovanje. Komentari takvog sadržaja neće biti objavljeni, a mogu biti proslijeđeni nadležnim službama.

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *