Vijesti

Dan opštine

visibility 296
comment 0

Stjepčević i Bukilica čestitali Dan opštine, Aranđelovdan i Gospu od zdravlja

Dan u kojem Kotor obilježava tri praznika, simbol je dobre tradicije, neuništivog duha tolerancije i razumijevanja

Povodom Dana opštine Kotor čestitke su  građanima uputili predsjednik opštine Aleksandar Stjepčević i predsjednik Skupštine Nikola Bukulica.

Predsjednik opštine Stjepčević, uz Dan opštine, čestitke je uputio i sugrađanima koji slave Aranđelovdan i Gospu od zdravlja.

– Dan u kojem Kotor obilježava tri praznika, simbol je dobre tradicije, neuništivog duha tolerancije i razumijevanja, kao dragocjenih i trajnih vrijednosti koje baštinimo iz drevne i bogate istorije našeg grada. Kao gradonačelnik Kotora, iskreno se nadam da će program manifestacija planiranih za Dan opštine, koje traju do kraja mjeseca, na pravi način doprinijeti prazničnoj atmosferi ovog 21. novembra – stoji u čestitki.

Predsjednik Skupštine opštine Nikola Bukilica podsjetio je bogatu istoriju grada i događaje koji su ga obilježili.

– Kotor, vjekom vjeku predavan, na raskrsnici puteva istoka i zapada, primorja i unutrašnjosti, gdje su se, od davnih vremena dodirivale, sukobljavale i prožimale civilizacije i kulture, stilovi i uticaji, uspijeva odoljeti i sačuvati neprocjenjivo bogatstvo i raznovrsnost materijalnog i duhovnog kulturnog nasljeđa. Prirodnim ljepotama i kuturnim dobrima Kotora i Boke divili su se i dive kako u prošlosti tako i danas, jednako, obični ljudi i turisti, kao i poznati stvaraoci, putopisci, književnici, pjesnici, novinari – kazao je Bukilica, uputivši građanima Kotora čestitke za Dan opštine, Aranđelovdan i Gospu od zdravlja.

Komentariši

Objavljeni komentari predstavljaju privatno mišljenje autora komentara i nisu stavovi redakcije portala Kotor TV. Zabranjen je govor mržnje, vrijeđanje po nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj, polnoj ili bilo kojoj drugoj osnovni, kao i prijetnje, uvrijede i psovanje. Komentari takvog sadržaja neće biti objavljeni, a mogu biti proslijeđeni nadležnim službama.

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *