Kultura

Novo priznanje

visibility 399
comment 0

Prestižno priznanje: Nađa Janković najbolja u Austriji

Četrnaestogodišnja gitaristkinja Nađa Janković osvojila je prvo mjesto na 18. izdanju međunarodnog takmičenja za mlade u Beču.

Na jednom od najznačajnijih svjetskih festivala i takmičenja klasične gitare, Nađa je u kategoriji do 18 godina odlično odsvirala program pred publikom i četvoročlanim žirijem iz Njemačke, Velike Britanije, Bugarske i Grčke.

Od strane najznačajnih evropskih profesora Nađino je sviranje ocijenjeno virtuoznim, a kao nagradu za osvojeno prvo mjesto mlada Kotoranka imaće solistički koncert naredne godine u glavnom gradu Austrije.

Ovo je Nađino devetnaesto međunarodno priznanje, na kojima je osvojila isto toliko prestižnih priznanja. Postignuti rezultati uvrstili su je u najbolje mlade gitariste na svijetu.

Sljedeći festivali na kojima će učestvovati biće održani narednih mjeseci u Italiji, Albaniji, Bugarskoj i Njemačkoj.

Komentariši

Objavljeni komentari predstavljaju privatno mišljenje autora komentara i nisu stavovi redakcije portala Kotor TV. Zabranjen je govor mržnje, vrijeđanje po nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj, polnoj ili bilo kojoj drugoj osnovni, kao i prijetnje, uvrijede i psovanje. Komentari takvog sadržaja neće biti objavljeni, a mogu biti proslijeđeni nadležnim službama.

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *